Veel gestelde vragen

Wat heeft Recreatiehaven Broekhorn te bieden?
 • 84 ligplaatsen tot maximaal 12 meter
 • 5 minuten lopen van het NS station Heerhugowaard
 • 1500 m afstand tot winkelcentrum Middenwaard & Broekerveiling
 • Natuur & recreatiegebied Oosterdel
 • Mooie fiets- & wandelroutes
 • Diverse musea in de directe omgeving
Waar vind ik een trailerhelling?

Je kunt je boot op een trailer te water laten nabij Westdijk 8 te Heerhugowaard. Deze trailerhelling is op loopafstand van Recreatiehaven Broekhorn.

Waar kan ik tanken?
Brandstof is verkrijgbaar met een jerrycan. Ook gasflessen kun je omruilen. Afstand ca. 1700 m. Informatie bij de havenmeester.
Waar kan ik boodschappen doen?
Boodschappen kun je doen bij de winkelcentra Middenwaard & Broekerveiling. Voor de openingstijden kun je terecht op de websites van deze centra.
Waar kan ik een hapje eten of iets drinken?
Er zijn meerdere horecagelegenheden voor elke beurs zoals:

 • Coolplein (1,5 kilometer)
 • Restaurant Aangenaam (700 meter)
 • Restaurant Jules (700 meter)
 • Proeverij Gewoon Lekker (700 meter)
 • Babylon (3,2 kilometer)
Zijn er leuke vaarroutes in de buurt?
De leukste vaarroutes tref je aan rondom de Recreatiehaven. De Recreatiehaven is aangesloten bij het Sloepennetwerk voor nog meer informatie.
Wat zijn de parkeermogelijkheden?
Recreatiehaven Broekhorn beschikt over meer dan genoeg parkeergelegenheid om uw auto te parkeren of om familie en vrienden te ontvangen. U mag niet op de parkeerplaats overnachten. Er is ook 1 mindervalide P-plaats bechikbaar.
Kan ik als passant zomaar binnen komen varen?
U bent van harte welkom. In de boxen is een rood of groen signaal zichtbaar. Voor u als passant betekent een groen bord dat u hier kunt aanleggen. Wij verzoeken u om u daarna te melden bij het havenkantoor, direct bij het begin van onze haven. Zoek aub een box uit die in overeenstemming is met de maten van uw boot. Eventueel kan de havenmeester u verzoeken om uw boot in een andere box af te meren. Veelal bevinden de passantenplaatsen aan de bakboordzijde van de haven als u die invaart.
Voor campergasten geldt dat er 6 plaatsen beschikbaar zijn.  Let er aub even op dat er een camper naast en/of achter u kan komen te staan. Ook hier kan de havenmeester u verzoeken uw camper te verplaatsen.
Is er een wifi internetverbinding aanwezig?
In de gehele haven en op de camperplaatsen beschikken wij over een draadloos internetsysteem (wifi). Om hiervan gebruik te kunnen maken heb je inloggegevens nodig; bij de havenmeester is de informatie beschikbaar.
Wat moet ik doen voor een vaste ligplaats?
Wij verhuren onze ligplaatsen op basis van een jaarcontract van 1 april tot en met 31 maart. Onze boxmaten hebben een lengte van 7 tot 12 meter. De steigers zijn voorzien van stroom en wateraansluitingen. U kunt contact opnemen met onze haven coördinator om te informeren welke mogelijkheden er zijn. Of u vult het formulier in op onze website. Op dit moment geldt een inschrijvingsstop voor boten < 9 meter.

Contact met ons? Bel met onze havenmeester via +31 (0)6-372 88 325. Of liever veilig een e-mail verzenden? Dat kan via onze contactpagina.

Lees hier meer over de moderne faciliteiten die u kunt verwachten van een nieuwe haven.

De omgeving leent zich uitstekend voor vaar-, wandel- en fietstochten. Ook een trailerhelling is in de directe nabijheid (200 m) van de haven.

Meer weten over de praktische zaken? Wat u kunt verwachten? Of over de regio? U leest er alles over in de veelgestelde vragen.